Home » Dagverslagjes

Hier zullen jullie (bijna) dagelijks een verslagje terugvinden van onze belevenissen in Oostenrijk.

Scrol even naar beneden en jullie vinden ons eerste verslagje! 

 Zaterdag 7 maart 2020

Snif… snif…

Hallo iedereen! 

Snif snif ... 't is voorbij… Ondertussen liggen jullie waarschijnlijk languit in de zetel te bekomen van het voorbije week in de sneeuw. Een beetje moe, maar hopelijk heel voldaan.

Voor ons als begeleiders was het genieten om met zo’n flinke groep leerlingen op sneeuwklas te gaan! De glimlach op jullie gezicht of het enthousiasme dat jullie uitstraalden zorgen ervoor dat we superblij zijn dat we de sneeuwklassen ook dit schooljaar nog konden verderzetten en we jullie deze onvergetelijke ervaring konden meegeven!

Nogmaals een dikke dankjewel aan iedereen die een handje toestak om dit mogelijk te maken, echt waar!

Het sneeuwklasteam

Vrijdag 6 maart 2020

Hallo iedereen!!

Met een dagje vertraging ons verslagje van onze laatste avonturen in Oostenrijk.

Gisterenochtend was de sfeer eerder een beetje bedrukt in plaats van uitgelaten zoals de voorbije dagen… Het was immers de laatste ochtend dat we met het mooie uitzicht van de witte bergtoppen en de dwarrelende sneeuwvlokjes zouden wakker worden… En om ons echt wel met de beide voetjes op de grond te zetten moesten de koffers nog gemaakt worden ook… Onze bus was onderweg om ons 's avonds weer veilig naar jullie toe te rijden.

Gelukkig mochten we eerst nog eens genieten van dat heerlijke ontbijt. De broodjes verdwenen als een sneltrein in onze hongerige maagjes. Die gezonde buitenlucht zorgde er de voorbije dagen ook voor dat we elke dag flinke eters aan tafel kregen!

De skiles startte gisteren wat later zodat we voldoende tijd hadden om onze koffers te vullen. Wat had de juf ook al weer gezegd over het niet te vol stoppen van de koffer bij het vertrek? Juist ja… 😉 Hier en daar moest er extra gewicht in de schaal gelegd worden om de koffer dicht te krijgen. En we weten dat doorzetten loont, dus alle koffers raakten netjes (neem dit woord hier niet te letterlijk a.u.b.) gevuld om ’s avonds samen met ons huiswaarts te keren.

Tijd voor de laatste skiles! Wauw! Wat een talenten!! De skimonitoren moesten soms best wat geduld aan de dag leggen, maar ook hier bleek zo hard dat doorzetten echt loont! Heel wat van onze beginnende skiërs mochten vandaag tot aan de hoogste paal van de piste! Ze waren echt super fier!

’s Middags lagen er lekkere knapperige fishsticks, gestoomde aardappeltjes, sla en lekker tartaarsaus op ons bord. Mmmmmm… Lekker!

Tijd om te rusten was er niet. Ron 14 uur moesten vlug de bus op want we gingen tuben. Na een kwartiertje rijden kwamen we aan bij de piste in St. Martin. We ploften ons achterwerk in een reuze autoband en werden met de lift omhoog getrokken. Boven maakten we ons klaar voor een megaspannende afdaling. Alleen of met een ketting van vijf, het is allemaal om ter leukst! Zoef! Zoef! Zoef! We raasden voorbij op de piste, de camera kon ons bijna niet volgen! We waren het allemaal eens: dit is echt superleuk! Jullie zullen al wat leuke beelden terugvinden in het fotoalbum. De (megaleuke) filmpjes volgen later nog! Voor ons laatste namiddagje was de regen jammer genoeg van de partij, maar dit kon de pret en het enthousiasme niet bederven. Dit was echt megatof!

Na het tuben wat droge kledij aantrekken en dan konden onze gespierde jongens aan de slag om de autobus te laden. Nog snel iets eten en dan afscheid nemen… De mensen van het hotel hebben ons echt super in de watten gelegd!

Het vertrek zorgde voor een wat vreemd gevoel… Enerzijds natuurlijk een fijn gevoel omdat we jullie bijna zullen kunnen gaan knuffelen, anderzijds ook wel een beetje triest… Het is voor heel wat leerlingen een heel erg leuke ervaring geweest onze sneeuwklassen. Eentje om nooit te vergeten! Al die leuke dingen die we hier konden doen, het mooie uitzicht, met onze vrienden op de kamer, … We gaan het toch ook wel missen… Gelukkig hebben we er heel wat fijne herinneringen bij!!

Dikke knuffel van onze sneeuwklassers!

Donderdag 5 maart 2020

Hallo iedereen!!

Ons vierde verslagje ondertussen al vanuit Oostenrijk… Wat gaat de tijd hier snel!!

Deze ochtend uit ons bedje gesprongen, voeten onder tafel en dan snel weer de skibotten aan! Het skiën gaat elke dag vlotter en vlotter. De groepen met de beginnende skiërs mochten vandaag allemaal weer wat hoger de lift op! Ze nemen heel vlot de bochten naar beneden aan een steeds hoger tempo! De juffen en meesters zijn heel fier hoor!

Het is hier voor ons echt genieten omdat we zien hoeveel plezier ze hier beleven… op de piste, maar ook naast de piste. Foto’s zeggen veel, maar niet alles natuurlijk. Het enthousiasme en de dankbaarheid van onze kids die wij hier mogen ervaren, maakt dat we met heel het team superblij zijn dat we dit jaar toch opnieuw de sneeuwklassen konden organiseren. Een welgemeende en oprechte dank je wel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om deze editie mogelijk te maken!!

Deze middag konden we ons buikje vullen met sla, rijst en sappige kalkoenlapjes. Als dessertje een heerlijk bolletje vanille-ijs, aangevuld met lekkere stukjes banaan, een toefje slagroom en dit alles overgoten met een heerlijk chocoladesausje (een banana split dus 😉). Is het gelukt om jullie een beetje jaloers te maken? 😊

Na de middag eerst wat uitrusten en dan hup, weer naar buiten. Het zonnetje was vandaag weer van de partij. De sneeuwpret wordt dan extra leuk!! Gevolg: heel wat doorweekte skibroeken… maar dat is het mooiste bewijs dat ze zich super geamuseerd hebben!

Een hapje en drankje nemen en dan… snif snif… wordt het al stilaan tijd om onze spullen bij elkaar te zoeken en de koffers te maken… Morgen onze laatste dag hier… Maar we proberen daar nog niet teveel aan te denken! Er staat ons een lekker buffet te wachten met broodjes, verschillende soorten beleg, tomaatjes, eitjes, augurkjes en nog veel meer lekkere dingen! Flink eten, want wie wil, mag straks nog gaan avondskiën! Onder een gezellig verlichte piste, mogen we in groepjes van drie of vier op ons eigen tempo naar beneden skiën straks. Hier kijken we zo hard naar uit!

We gaan nu snel afronden want de tijd gaat hier supersnel voorbij en straks moeten we al goed ingeduffeld op de piste staan.

Er werden vandaag weer wat mooie beelden vastgelegd, maar door het avondskiën zullen die iets later dan anders op de website verschijnen. Niet getreurd, jullie hebben ze zeker nog tegoed!

Geniet nog maar van de rust thuis, want we keren bijna huiswaarts en dan zullen we zoveel te vertellen hebben, dat de rust toch eventjes zal verdwijnen 😉.

Veel groetjes,

Onze sneeuwklassers

 

Woensdag 4 maart 2020 

Hallo lieve volgers van onze sneeuwklasblog!

Alles oké bij jullie? Al een beetje jaloers ondertussen na het zien van de leuke foto’s? ;-)

Deze ochtend dwarrelden de sneeuwvlokjes vrolijk naar beneden, heel mooi om te zien. Daardoor lag er ook een vers laagje sneeuw op de skipiste wat het skiën extra leuk maakte!

Hier en daar waren er nog een aantal leerlingen die wat aarzelend op hun latten staan, de vermoeidheid slaat een beetje toe, maar de skimonitoren hadden heel erg veel geduld en bleven hen volop aanmoedigen om door te zetten. Bijna iedereen ging al de lift op! Joehoe! En steeds meer super enthousiaste snoeten op de skipiste!

Willen jullie graag nog wat meer beelden? Neem dan even een kijkje op deze link:

https://nl.bergfex.com/annaberg-lammertal/webcams/c11749/ De webcam neemt elk kwartier een foto. Met wat geluk herkennen jullie onze skipakken en zien jullie ons in volle actie!

 

Deze middag was ons bordje gevuld met lekkere frietjes (weeral… yummie), hamburgertjes en een fris slaatje. Een lekkere koek als dessert en dan toch eventjes een rustpauze inlassen op onze kamer. Een halfuurtje maar, want buiten hing er een stralende zon. Met zo’n zalig weertje zou het jammer zijn om binnen te blijven. De plastic zakken gingen mee en we zochten een leuke plek uit om te gaan zakglijden! Aan de foto’s kunnen jullie wel zien hoe leuk we het vonden.

Tussendoor werd er ook hard gewerkt aan een keileuke sneeuwpop! En natuurlijk mocht ook een sneeuwballengevecht niet ontbreken 😊.

 

Ondertussen staken de leerlingen ook hun creatieve handen uit de mouwen op het balkon van het hotel. De mooie resultaten zullen jullie zaterdag zelf kunnen bewonderen.

Meester Raf zorgde voor wat extra sfeer met een reeks stevige beats. Ambi verzekerd!

Rond 16.30 uur stond de warme chocomelk ons op te wachten en dan doken we onder een heerlijk warme douche.

Momenteel wordt de tafel gedekt door de lieve mensen van het hotel hier. Straks smullen we van het typische Oostenrijkse gerecht: Kaiserschmarrn. Geen idee wat dat is? De foto volgt nog 😉.

Vanavond staat er nog een leuke activiteit op de planning: onze legendarische quiz: ‘De slimste skiër!’. Wie met die eretitel huiswaarts mag keren, laten we jullie morgen zeker weten!

Nu gaan we snel onze grommende maagjes vullen. Morgen horen/lezen jullie ons zeker opnieuw!

Knuffel van ons allemaal!

Dinsdag 3 maart 2020 

Hallo!!!!

Hier zijn we weer!

Hoe gaat het met jullie? Al bekomen van de carnavalsgekte? 😉

Hier hebben we best een sportief dagje achter de rug!

Het begon al vroeg deze morgen… Deze ochtend werden we uit ons bed ‘geshaked’ op de beats van ‘Sieben Sunden’! In enkele tellen zaten we allemaal klaar aan de ontbijttafel!

Lekker belegde keizerbroodjes om onze buikjes te vullen en rond 9.30 uur stonden we in de rij om ons skimateriaal weer aan te trekken. En hup… richting skipiste!

Het zonnetje van gisteren had plaatsgemaakt voor fijne dwarrelende sneeuwvlokjes. Dat betekende een beetje warmer induffelen dus, maar het leverde wel mooie plaatjes op!

Twee van de zes groepen trokken meteen naar de hoogste top van de piste! Een van de groepjes trok zelfs een spoor door de diepsneeuw naast de piste. De andere groepen waagden zich onder begeleiding van hun skimonitor stuk voor stuk aan de lift. De ene groep pakte het voorzichtig aan en stapte af aan de eerste paal, de andere kon het aan om al wat meer uitdaging op te zoeken en stapte wat hoger af. En dan mooi in wijde bochten naar beneden! Althans dat was de bedoeling… sommigen sloegen het bochtenwerk wat over en kwamen wat sneller naar beneden 😉. Maar geen paniek! Dat leverde soms wel een grappige valpartij op, maar verder alles oké hoor met onze skiërs!

Tussen de twee skilessen door stond er lekkere gebraden kip met rijst op het menu.

Tijdens de namiddag deed het zonnetje een poging om ons wat op te warmen, maar we kregen ze niet echt vaak te zien... Gelukkig stonden onze leerlingen te stralen op de piste! Heel wat van onze beginnende skiërs hadden het ploeg- en bochtenwerk al behoorlijk beet en amuseerden zich super deze namiddag op hun skilatten! En dat is uiteindelijk het belangrijkste! Het is voor ons als juf/meester dubbel genieten wanneer ze enthousiast en fier roepen: “Kijk es wat ik al kan!”.

Voor een aantal leerlingen is het nog wat zoeken naar moed om zich volledig in te zetten en de durf te vinden om de lift op te gaan. Skiën blijkt voorlopig niet echt hun meest favoriete sport te zijn, maar we blijven ze natuurlijk wel aanmoedigen en motiveren om door te zetten!

Straks staan er croques op het menu. Om wat te bekomen van deze sportieve dag, pakken we het vanavond wat rustiger aan en spelen we gezelschapsspelletjes. Ook het schrijven van onze kaartjes staat nog op het programma.

En dan weer onder de lakentjes…

 

Het verslagje kregen jullie nu al, de foto’s van vandaag volgen straks nog!

Veel groetjes,

De sneeuwklassers editie 2020

Maandag 2 maart 2020 

Hallo!

Ons allereerste (lange) berichtje vanuit Oostenrijk!

Onze busreis is heel vlot verlopen! Nadat we jullie in Denderwindeke met véél enthousiasme (we moeten jullie een beetje teleurstellen, er waren heeeeeeel weinig traantjes ;-) ) hebben uitgezwaaid, werd er in de bus een leuke film getoond. Zo gingen de eerste uurtjes van onze busreis erg snel voorbij. Rond middernacht namen we een korte stop. Daarna was het tijd om de ogen te sluiten. Al is dit bij sommigen niet zo goed gelukt… Een aantal ‘diehards’ hielden het heel de nacht vol. Gelukkig hebben die het nog best rustig gehouden.

Rond 7 uur deze ochtend kruisten we de grens tussen Duitsland en Oostenrijk  en vanaf dan was het de kilometers aftellen tot onze bestemming! We gaven onze ogen de kost toen we deze ochtend vroeg Oostenrijk binnenreden en konden genieten van al die mooie witte bergtoppen!

De aankomst bij het Lammertalerhof gebeurde rond acht uur deze ochtend. Meteen onze voeten onder tafel en we genoten van een heerlijk ontbijt met lekkere verse warme broodjes! Mmmmmm…

Na het ontbijt heeft iedereen zich vlotjes kunnen installeren en hun kamertje omgetoverd tot een gezellig nestje om de komende vijf dagen te verblijven! 

Net voor de middag nog vlug de skibotten passen, even nakijken of de maten kloppen en dan wachtte er een lekker middagmaal op ons in onze eetzaal: kipschnitzel, een fris slaatje en knapperige frietjes! Als dessertje een heerlijk ijsje.

Maagjes vol en dus helemaal klaar voor de eerste skiles! Met de skilatten op onze rug stapten we vol goede moed de berg op waar de skimonitoren op ons wachtten. Onze ervaren skiërs gingen al snel met de lift omhoog en kwamen vlotjes in slalom naar beneden.

De anderen wachtten nog even vol spanning af... Maar die spanning verdween al snel na de eerste pasjes op de skilatten. Een valpartij hier en daar hoorde er natuurlijk bij, een diepe zucht en wat gepuf (lees: soms veeeeeeel gepuf) hier en daar ook… maar een aantal leerlingen hebben na deze eerste les al verrassend vlot enkele skitechnieken onder de knie!

Leuk, maar toch ook wel een beetje vermoeiend… Gelukkig stond er na afloop van de les een lekker warm kopje thee met koekjes op ons te wachten!

Tijd om te douchen dan! Dat deed deugd!

Snel weer de voeten onder tafel zodat we opnieuw wat energie kunnen bijtanken voor de fakkeltocht die nog op de agenda staat! De juffen en meesters willen ons echt wel moe genoeg krijgen waarschijnlijk zodat we zeker slapen straks 😉.

En dan….

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

Morgen weer een drukke dag met twee skilessen op de planning en nog meer leuke belevenissen. Tot dan!

Veel groetjes van alle sneeuwklassers!

PS Onder ‘Leuke plaatjes’ vinden jullie al wat foto’s terug van vandaag (2 maart). Neem daar morgenavond zeker nog eens kijkje want het zal nog verder aangevuld worden.

 

 

Veilig aangekomen!! :-)

Na een heel erg vlotte busrit, laten we jullie graag weten dat we veilig zijn aangekomen! 

Sommigen zijn onderweg eventjes in dromenland beland, anderen hadden net nog wat meer energie dan we van hen gewend zijn ;-). 

Gelukkig hangt hier een stralend zonnetje boven het sneeuwwitte landschap en kunnen ze hun teveel aan energie straks zeker kwijt!

Er staat vandaag al heel wat op de planning! Vanavond komen jullie daarover alles te weten in ons verslagje! 

We wensen jullie daar nog heel veel carnavalplezier!

Tot later! 

De sneeuwklassers